Coq au vin

Coq au vin
Foto: TV4

En älskad favoriträtt som även passar bra när man är många runt bordet. Den blir bara godare av att kokas i förväg och värmas upp vid serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,3 kg kycklingdelar
  • ca 1 vetemjöl
  • salt och peppar
  • 200 g rökt fläsk, tärnat
  • 15 steklökar
  • 200 g små champinjoner
  • 1 tsk timjan
  • 2 små lagerblad
  • ca 5 dl enkelt rött vin
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör till stekning

Tillbehör:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar på tallrik. Smaka på mjölet, det ska vara välkryddat. Vänd delarna i detta.
  2. Bryn dem med matfett i en panna och lägg över dem i en gryta. Bryn fläsk, lök och hel svamp och lägg i grytan. Strö på timjan, lägg i lagerblad och slå på vin.
  3. Småkoka under lock ca 35-40 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö på persilja. Servera kokt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept