Coleslaw

Coleslaw
Foto: TV4

Coleslaw är en finstrimlad kålsallad, lent krämig av dressing och lite syrlig av vinäger. Laga gärna coleslaw dagen innan den ska ätas, så att smakerna får gifta sig ordentligt. Till grillade tunna spjäll är salladen jättegod, men du kan servera coleslaw till det mesta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 7,5 dl strimlad vitkål
  • 1 morot
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk vit vinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk sellerisalt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint. Skala och riv moroten grovt.
  2. Lös upp sockret i vinägern. Vispa därefter ner majonnäs, sellerisalt och vitpeppar. Rör ner gräddfilen.
  3. Blanda kålen med morötterna och vänd ner såsen. Ställ salladen kallt över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept