Cognacsgravad oxfilé

Cognacsgravad oxfilé
Foto: TV4

Livsmedelsverket rekommenderar att ge filén två dygn i frysen. Skär tunna skivor. Lättast då köttet är halvtinat.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 800 g oxfilé
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1,5 msk svartpepparkorn, krossade
  • 0,75 dl konjak
  • Örtsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 3-4 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 3 msk persilja, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda salt, socker, pepparkorn och konjak och slå i påsen.
  2. Knyt till påsen och lägg i kylen i 4 dygn. Knåda köttet i påsen en gång varje dag.
  3. Låt det rinna av, skiva tunt och strö på svartpeppar. Blanda allt till örtsåsen. Servera örtsåsen till köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept