Halvera 1 morot, 1 gul lök och 1 selleristjälk och lägg alltsammans i 1,5 liter vatten. Salta. Tillsätt oxsvansen och låt koka i 30 minuter.
Hacka resten av grönsakerna och tärna pancettan. Värm upp olivoljan i en stor kastrull med tjock botten.
Fräs först pancettan, sedan de hackade grönsakerna.
Flytta över den kokta oxsvansen till kastrullen med de brynta grönsakerna. Stek köttet så det får en brynt yta.
Häll i vinet och de hela tomaterna. Låt sjuda upp och addera sedan grönsaksbuljongen varefter vätskan reduceras. Oxsvansen är klar när köttet släpper från benet.
Polenta
Koka upp vattnet med en struken matsked grovt salt och olivolja.
Strö över majsmjölet i det kokande vattnet. Rör om hela tiden i ca 20 minuter tills polentan släpper från botten av kastrullen. Då är polentan klar.
Bred ut polentan på en stor skärbräda, ungefär ett 2 cm tjockt lager. Häll sedan först över såsen på polentan, placera sedan ut oxsvansen