Cocktailköttbullar med chili- och chokladdipp

Cocktailköttbullar med chili- och chokladdipp
Foto: TV4

Små läckerheter att tugga på före middagen. Chokladdippen är inte någon dessertsmakande variant utan en viltfond som försiktigt smaksatts med kakaopulver. Köttbullarna är lagade av färs på rådjur, men även älg eller annat vilt går bra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g viltfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i

Chokladdipp:

  • 10 g rostad spiskummin
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 g ancho-chili
  • 1 krm kakaopulver
  • 3 dl viltfond
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk maizena+ lite vatten

Gör så här

  1. Köttbullar: Blanda ströbröd med vatten. Låt ströbrödet svälla medan du blandar färs, ägg och dijonsenap. Tillsätt ströbrödsblandningen, pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Gör ett stekprov för att se att smak och konsistens blir bra. Forma små köttbullar med vattensköljda händer och stek i smör.
  2. Chokladdipp: Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Rosta spiskumminen i het torr panna. Fräs finhackad lök, finhackad vitlök, ancho-chili och spiskummin. Pudra över kakao. Häll i viltfond och koka ihop. Rör ut maizenan i vattnet. Krydda såsen med salt och peppar och red av med maizena. Sila såsen och häll upp.
  3. Servering: Trä upp köttbullarna på tandpetare och lägg upp på fat. Häll lite av såsen på köttbullarna, servera resten i en liten skål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept