Cocktail- Parisare med vaktelägg

Cocktail- Parisare med vaktelägg
Foto: TV4

Små, läckra mini-skapelser är alltid trevligt att inleda en middag med. Vakteläggen kräver en säker hand, så “träna” gärna tillagningen innan du bjuder gäster på denna rätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 150 g nötfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 4 vaktelägg
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Skär ut rundlar av formbrödet och stek dem gyllengula i smör. Låt dem svalna på galler.
  2. Blanda samman färsen med salt och peppar och forma fyra biffar. Stek dem i smör. Fördela brödrundlarna på fyra assietter och lägg biffarna ovanpå.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Knäck vakteläggen genom att först sticka hål i skalet med en vass kniv. Häll försiktigt upp ägget i handflatan och skrapa bort vitan med kniven. Låt äggen glida ner i pannan och stek på låg värme tills vitan koagulerat helt. Placera ett ägg på varje biff och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept