Club sandwich med avokado

25 m
4
Club sandwich med avokado
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 8 skivor osötat surdegsbröd, gärna levain eller grovt toastbröd
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor bacon
  • 2 mogna avokados
  • 1 tomat
  • 1 huvud romansallad
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 gurka
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja, att steka i
  • salt och peppar
  • grillpinnar i trä
  • naturella chips, till servering

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olivolja till de fått fin färg. Lägg i en ugnsform och låt gå färdigt i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter, beroende på tjocklek. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila.
  2. Stek bacon krispigt. Lägg att rinna av på trippelt hushållspapper.
  3. Blanda majonnäs och crème fraiche med sambal oelek och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt.
  4. Stek brödet i olivolja på en sida till gyllene.
  5. Gröp ur och skiva avokado, skiva lök i tunna ringar, skär av botten av romansalladen och dela upp i blad, skala gurka och skiva tunt, skiva tomat i tunna skivor.
  6. Skiva kycklingen i skivor. Varva kyckling, bacon, avokado, tomat, gurka, sallad och lök samt dressing innan översta brödskivan läggs på. Fäst med brutna grillpinnar och dela på diagonalen. Servera med neutrala chips.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept