Misomarinerad havsabborre (Nobu style) med apelsinbräserad kålrabbi

Misomarinerad havsabborre (Nobu style) med apelsinbräserad kålrabbi
Foto: TV4

Misomarinerad havsabborre (Nobu style) med apelsinbräserad kålrabbi

Av: Clifford Clarkson

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

35 min

Servera gärna din havsabborre med klyftpotatis och sockerärtor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 900 g havsabborre

Misomarinad

  • miso (japansk sojabönapasta)
  • 500 g strösocker
  • 25 ml mirin
  • 25 ml sake

Apelsinbräserad kålrabbi

  • 2 kålrabbistånd, skurna i tärningar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 2 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 50 g smör
  • potatis, i klyftor
  • ev sockerärtor

Gör så här

Misomarinad

  1. Smält miso, mirin, sake och tillsätt socker på låg värme och låt sjuda i 10 minuter, kyl sen ner marinaden.
  2. Marinera fisken. Man får bäst effekt om man marinerar fisken i 24 timmar före tillagning.

Kålrabbi

  1. Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna tillsammans med kålrabbi, saffran, lagerblad och stjärnanis.
  2. Tillsätt vitt vin och reducera torrt.
  3. Tillsätt hönsbuljong och apelsinjuice och låt kålrabbin sjuda i ca 10 minuter.
  4. Lyft sedan ut kålrabbin och reducera ner lagen tills den blir tjock och såsig i konsistensen.
  5. Runda av såsen med 2 msk rumstempererat smör, salta och peppra.

Potatis

  1. Koka potatisen och fräs den i en stekpanna.

Fisken

  1. Torka av överflödig marinad från fisken.
  2. Stek fisken i smör på medelhög värme ca 4 minuter på varje sida eller tills den blivit ordentligt karamelliserad på ytan, alt 12-15 min i ugn på 150 grader, dock skall fisken då först karamelliseras i stekpanna kort på hög värme, salta och peppra.
  3. Servera fisken med lite av såsen hälld över kålrabbin vid sidan om.