Misomarinerad havsabborre (Nobu style) med apelsinbräserad kålrabbi

35 min
4
Misomarinerad havsabborre (Nobu style) med apelsinbräserad kålrabbi
Foto: TV4
35 min
4

Du behöver

  • 900 g havsabborre

Misomarinad

  • Miso (japansk sojabönapasta)
  • 500 g socker
  • 25 ml mirin
  • 25 ml sake

Apelsinbräserad kålrabbi

  • 2 st medelstora kålrabbistånd, skurna i tärningar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 st stjärnais
  • 2 st lagerblad
  • 1 st schalottenlök, finskuren
  • 50 g smör
  • Potatis, i klyftor
  • Sockerärtor, ev

Gör så här

  1. Misomarinad
    Smält miso, mirin, sake och tillsätt socker på låg värme och låt sjuda i 10 minuter, kyl sen ner marinaden.
  2. Marinera fisken. Man får bäst effekt om man marinerar fisken i 24 timmar före tillagning.
  3. Kålrabbi
    Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna tillsammans med kålrabbi, saffran, lagerblad och stjärnanis.
  4. Tillsätt vitt vin och reducera torrt.
  5. Tillsätt hönsbuljong och apelsinjuice och låt kålrabbin sjuda i ca 10 minuter.
  6. Lyft sedan ut kålrabbin och reducera ner lagen tills den blir tjock och såsig i konsistensen.
  7. Runda av såsen med 2 msk rumstempererat smör, salta och peppra.
  8. Potatis
    Koka potatisen och fräs den i en stekpanna.
  9. Fisken
    Torka av överflödig marinad från fisken.
  10. Stek fisken i smör på medelhög värme ca 4 minuter på varje sida eller tills den blivit ordentligt karamelliserad på ytan, alt 12-15 min i ugn på 150 grader, dock skall fisken då först karamelliseras i stekpanna kort på hög värme, salta och peppra.
  11. Servera fisken med lite av såsen hälld över kålrabbin vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept