Cleos brownie med valnötscrème och hallonsås

Du behöver

Chokladbrownie

  • 150 g smör
  • 150 g choklad, mörk
  • 50 g mjölkchoklad
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Valnötscrème

  • 1 st ägg
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g choklad, vit
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl valnötter

Hallonsås

  • 1 pkt hallon
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk balsamicovinäger

Kanderade nötter

  • 2 dl mandlar
  • 3 msk socker
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Chokladbrowniesarna:
    Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Hacka chokladen grovt och blanda i den i det smälta smöret och blanda om tills chokladen smält helt. Akta så att du inte bränner chokladen.
  4. Häll i alla andra ingredienser utom mjölkchokladen.
  5. Ta ett bakplåtspapper och klä formen och häll i smeten placera i mitten av ugnen.
  6. Hacka mjölkchokladen grovt. När det gått 10 min av gräddningen lägg på chokladhacket och grädda i ca 10 minuter till.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna innan servering.
  8. Valnötscrèmen:
    Hacka och rosta valnötterna så att de får färg i en torr stekpanna. Låt svalna.
  9. Riv chokladen på ett rivjärn.
  10. Blanda ihop alla ingredienser och ställ in blandningen i frysen.
  11. Hallonsåsen:
    Blanda ihop hallon, florsocker och balsamvinäger.
  12. Pressa igenom blandningen i en sil så att kärnorna försvinner.
  13. Smaka av såsen med eventuellt lite mer florsocker.
  14. Kanderade nötter:
    Hacka mandlarna grovt.
  15. Smält socker tillsammans med olja i en stekpanna och häll i mandeln och blanda om tills de fått en gyllene färg och blivit lite krispiga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept