Hallonfluff

Hallonfluff
Foto: TV4

Hallonfluff

Av: Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Clara Lidström och Annakarin Nyberg bjöd på festligt hallonfluff i Nyhetsmorgon. Här är receptet!

Ingredienser

portioner
  • 1 limefrukt
  • 1 dl hallon
  • 1 dl kvarg
  • 1 ägg, vitan
  • 3 msk strösocker

Till dekoration:

  • 1 dl blandade bär

Gör så här

  1. Tvätta limen och torka den med hushållspapper eller en ren kökshandduk.
  2. Riv av 1/4 av det gröna på skalet på ett rivjärn (använd sidan med de minsta hålen). Det kanske verkar lite men ger mycket smak. Ta inte för mycket!
  3. Blanda limeskal, bär och kesella eller kvarg i en bunke.
  4. Knäck ägget och separera vitan från gulan.
  5. Vispa äggvitan i en bunke cirka 3 minuter med elvisp på hög hastighet. Äggvitan ska bli vit och skummig.
  6. Häll sockret i äggvitan och vispa 2 minuter till.
  7. Rör ner socker- och äggviteblandningen i bunken med bär och kesella. Blanda noga.
  8. Häll upp fluffet i fyra glas och lägg på några bär. Låt hallonfluffet stå kallt 1 timme innan du smakar!