Äppelpaj med vaniljsås och jamaicanrom-is

Du behöver

  • 2 gröna syrliga äpplen
  • smördeg
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 2 äggulor
  • 40 gr socker
  • 2 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk socker
  • vaniljstång
  • rom

Gör så här

  1. Dela äpplet och kärna ur det. Snitta äpplet. Fördela äpplena på smördegen och pensla med äggulan, dela smördegen och strö på sockret. Baka i ugn i ca 15 minuter i 150 grader.
  2. Vaniljsås: Vispa äggula och socker pösigt. Under tiden: koka upp grädden med en vaniljstång, delad på längden. Blanda äggblandningen i den varma grädden och ställ på spisen igen. Värm sedan såsen på spisen under konstant omrörning tills det blir "simmigt" (kokar såsen blir det äggstanning).
  3. Rom-is: Dela vaniljstången och koka upp alla ingredienser. Skrapa ur vaniljstången och frys under omrörning så att det blir som snöis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept