Lökrisotto med körsbärschutney och knaprigt fläsk

4

Du behöver

Lökrisotto:

  • 300 g avorioris
  • 300 g grönsaksbuljong
  • 20 g olivolja
  • 200 g vitt vin
  • 1 st rödlök
  • 2 st sticklökar
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Körsbärschutney:

  • 30 g ljus sirap
  • 100 g körsbär
  • 100 g äpplen
  • 30 g russin
  • cayennepeppar
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 600 g rimmat skivat fläsk

Gör så här

  1. Lökrisotto: Värm olivoljan och fräs riset, slå på hälften av buljong och vitt vin. Låt koka under varsam omrörning och fyll på med vätska tills riset blivit färdigt. Skär löken och fräs den genomskinnlig, värm på allt ordentligt och blanda i vinäger och smör, krydda med salt och peppar.
  2. Körsbärschutney: Kärna ur körsbär och äpple, skiva lök och äpple. Fräs äpple, russin och lök i vinäger/olivolja tills äpplet blivit mjukt. Tillsätt körsbär och sirap, låt det bubbla lite försiktigt på ytan. Krydda med salt och peppar samt cayenne.
  3. Tips: Stek fläsket i ugnen på 180° så slipper du allt fett på bänkarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept