Trattkantarellfylld kycklingfilé

4

Du behöver

Svampblandning:

  • 150 g svamp
  • 1 dl rödvin
  • 3 msk honung
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • Kyckling:
  • 4 st kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • olivolja att bryna i

Citronspenat:

  • 200 g blancherad spenat
  • 0,5 st citron
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • Rotfrukter:
  • 150 g morot
  • 22 g mjölig potatis, t,ex, king Edward
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 st schalottenlök
  • timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt

Gör så här

  1. Svampblandning: Fräs svampen i olivolja tillsammans med den finhackade löken och pressad vitlök. Tillsätt honung och vin, låt reducera tills vinet är borta. Krydda med salt och peppar.
  2. Kyckling: Fyll kycklingfiléerna med svampblandningen och bind ihop. Bryn dem och krydda med salt och peppar. Stek i ugn i 175 grader i cirka 14 minuter.
  3. Citronspenat: Skala av det gula på citronen och strimla fint. Blanchera två gånger och fräs spenaten i smöret. Tillsätt citronstrimlorna. För mer citronsmak, pressa ifrån citronen.
  4. Rotfrukter: Skala och skär rötterna i stavar och löken i skivor. Koka tillsammans med buljongtärningen (utblandad med vatten) och timjan, salta.
  5. Skiva upp kycklingarna. Lägg upp rotfrukterna och citronspenaten vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept