Trattkantarellfylld kycklingfilé

4

Du behöver

Svampblandning:

  • 150 g svamp
  • 1 dl rödvin
  • 3 msk honung
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • Kyckling:
  • 4 st kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • olivolja att bryna i

Citronspenat:

  • 200 g blancherad spenat
  • 0,5 st citron
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • Rotfrukter:
  • 150 g morot
  • 22 g mjölig potatis, t,ex, king Edward
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 st schalottenlök
  • timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt

Gör så här

  1. Svampblandning: Fräs svampen i olivolja tillsammans med den finhackade löken och pressad vitlök. Tillsätt honung och vin, låt reducera tills vinet är borta. Krydda med salt och peppar.
  2. Kyckling: Fyll kycklingfiléerna med svampblandningen och bind ihop. Bryn dem och krydda med salt och peppar. Stek i ugn i 175 grader i cirka 14 minuter.
  3. Citronspenat: Skala av det gula på citronen och strimla fint. Blanchera två gånger och fräs spenaten i smöret. Tillsätt citronstrimlorna. För mer citronsmak, pressa ifrån citronen.
  4. Rotfrukter: Skala och skär rötterna i stavar och löken i skivor. Koka tillsammans med buljongtärningen (utblandad med vatten) och timjan, salta.
  5. Skiva upp kycklingarna. Lägg upp rotfrukterna och citronspenaten vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept