Tomatfyllt kycklinglår

4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår
  • 50 g soltorkade tomater
  • 50 g grädde
  • salt och peppar
  • Rödvinssås:
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st lök
  • lite smör att rosta i
  • 2 msk socker
  • 4 dl buljong
  • 4 dl rödvin
  • 1 knippa dill (spar stjälkarna till dilloljan)
  • ev maizena
  • salt och peppar
  • Jordärtskockor:
  • 300 g jordärtskockor
  • 300 g mandelpotatis
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Dillolja:
  • 1 dl olivolja
  • 1 knippe dillstjälkar

Gör så här

  1. Bena ur kycklinglåren och ta bort ev senor. Dra ut låren och skär till så att de blir jämna.
  2. Hacka fint kycklingbitarna som blir över. Hacka även tomaterna och kör det hela i mixer med salt och peppar. Tillsätt därefter grädden och fortsätt mixa till en slät massa. Lägg kycklinglåren på plastfolie och fördela kycklingmassan på. Rulla ihop och för att de skall bli runda i formen så rulla även in dem i aluminiumfolie.
  3. Stek på 80 grader i ugnen tills de har ca 60 grader i innertemperatur.
  4. Rödvinssås: Skär rotfrukter och lök i mindre bitar och rosta dem i pannan i lite smör. Tillsätt socker, buljong, rödvin och dill och låt koka ihop så det blir ordentligt simmigt. Red av med maizena om det behövs. Krydda med salt och peppar.
  5. Jordärtskockor: Skala jordärtskockor och mandelpotatis och skär dem i önskad storlek. Blanchera dem och stek sedan i het panna. Krydda med salt och peppar.
  6. Dillolja: Blanchera dillstjälkarna och skölj dem i kallt vatten. Krama ur så att de är så torra
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept