Parmesan- och tomatfylld kycklingfilé med rotfrukter

4

Du behöver

Parmesan- och tomatfylld kycklingfilé:

  • 600 g kycklingfilé
  • 60 g parmesan
  • 100 g soltorkade tomater
  • 60 g ägg
  • 100 g grädde
  • salt och peppar
  • Rostade rotfrukter:
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 100 g kålrot
  • 100 g sötpotatis
  • 100 g palsternacka
  • gourmetsalt och peppar

KarlJohansvampsås:

  • 200 g karljohansvamp
  • 50 g schalottenlök, hackad
  • 1 msk mjöl
  • 200 g grädde
  • 50 g hönsbuljong
  • salt och peppar
  • persilja

Gör så här

  1. Parmesan- och tomatfylld kycklingfilé: Plocka bort den lilla filén på kycklingen och mixa den tillsammans med osten, tomaterna, ägget och grädden samt krydda. Banka ut de stora filéerna och fyll dem med färsen. Linda in allt i plastfolie och baka av i ugnen på 100° tills de har en innertemperatur på 60°. Ta ut dem och ta bort plasten, krydda med salt och peppar och stek dem så att de får lite färg.
  2. Rostade rotfrukter: Skala och skär i stavar, stek i ugnen på 180° till de blivit mjuka. Ta ut och krydda med gourmetsalt samt peppar.
  3. KarlJohansvampsås: Rensa och skär svampen i små bitar, stek den i panna så att den blir nästan rostad. Lägg i löken och rör runt lite. Strö mjölet över och späd med buljongen och grädden. Krydda med salt och peppar samt hacka i persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept