Örtgratinerad isbergssallad med bacon och lök

4

Du behöver

  • 1 huvud isbergssallad
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 100 g grevé
  • oregano, basilika och persilja
  • 200 g bacon
  • 1 st rödlök
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 3 msk mjöl

Gör så här

  1. Häll salt och socker i vatten och låt koka upp. Dela salladshuvudet i fyra delar och blancehra dem, låt rinna av. Plocka örterna och skär osten i bitar, lägg allt i snabbhacken och låt osten bli riktigt smulig. Skär bacon och lök i bitar.
  2. Börja med att steka baconet och låt sedan rinna av på papper. Fräs löken så att den blir genomskinlig. Smält smöret och blanda med mjölet. Koka upp mjölken och vispa i smörblandningen lite i taget, så att det blir som en stuvning. Lägg i bacon och lök, krydda om det behövs med salt och peppar.
  3. Häll blandningen på salladen och strö på osten. Gratinera med öppen ugnslucka. Strö lite färska örter ovanpå som garnityr.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept