Sommarkantrelltoast med basilika och vitlök

8

Du behöver

  • 8 st grova vetebrödsskivor
  • 1 kg kantareller, i bitar
  • 50 g olivolja
  • 50 g smör
  • 50 g schalottenlök, hackad
  • 1 dl mjöl
  • 5 dl grädde
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • basilika
  • 2 krukor ruccola
  • 8 st plommontomater
  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Bryn bröden i olivoljan. Lägg i smöret och fräs svampen till den har svettat ur sig den mesta vätskan. Därefter lägger man i löken och låter den bli genomskinlig. Sikta i mjölet och rör om, tillsätt grädde och buljong samt vitlök. Låt koka under omrörning till det blir en härlig stuvning. Krydda med salt, peppar och basilika.
  2. Lägg stuvningen på det rostade brödet och strö över parmesanost. Gratinera i ugnen med öppen ugnslucka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept