Jordgubbsmousse med passionsfruktsås

4

Du behöver

  • Jordgubbsmousse:
  • 2 st gelatinblad
  • 50 g jordgubbspuré
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g florsocker
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 1 st mangofrukt

Passionsfruktsås och mangoflarn:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st passionsfrukter
  • 1 st mangofrukt

Gör så här

  1. Lägg gelantinbladet i blöt i kallt vatten. Rör samman jordgubbspuré, citronsaft, florsocker,
  2. Yoghurt och det urkramade gelatinet. Vispa grädden och rör i den i blandningen. Låt stå i kyl någon timme.
  3. Skiva mangon tunt och lägg moussen på mangon. Rulla in allt i plastfilm och låt vila i kyl till serveringen.
  4. Passionsfruktsås och mangoflarn: Koka socker och vatten tills det blir 121 grader. Skiva mangon och lägg i det varma sockervattnet. Tag upp dem efter en timme och lägg på bakplåtspapper i 70 graders ugnsvärme tills de är krispiga (ca 4 timmar). Skrapa ner vaniljstångsfrön och passionsfruktkött i sockervattnet och låt dra en stund.
  5. Servera jordgubbsmoussen, slå såsen runt och dekorera med mangoflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept