Uer med dijonsenap-sås och potatisbakelse samt rödbetor.

Du behöver

  • 600 gr potatis
  • 2 äggulor
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 200 gr färska rödbetor
  • 8 torkade stjärnanis
  • smör
  • 600 gr uerfilé
  • 3 dl vitvinsås
  • 2 msk dijonsenap-sås
  • 40 gr färsk basilika

Gör så här

  1. Potatisbakelse: Koka potatisen och vispa i gulan och smöret samt kryddorna. Rulla in potatisen i ett lager med plastfolie och sedan ett lager med aluminiumfolie, så att det blir en "korv". Baka den i ugnen i ca 20 minuter i 150 grader. Låt kallna och skär upp vid servering i lämplig storlek.
  2. Rödbetor: Koka betorna och skala. Dela i lämplig storlek. Värm rödbetorna och stjärnanisen i smöret inför servering. Salta.
  3. Stek fisken i smör, börja med skinnsidan. Salta och peppra.
  4. Såsen: Mixa basilikan i senapen och ha i mixen i den varma såsen innan servering. Smaka eventuellt av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept