Vit chokladkaka med soltorkade körsbär

Från Nyhetsmorgon

En chokladkaka gjord på vit choklad och soltorkade körsbär. Går utmärkt att varieras med tranbär, jordgubbar eller blåbär.

Receptet ger ca 12 bitar.

Sikta helst alla torra malda råvaror för att förhindra klumpar samt fördela råvarorna jämnt i smeten.

31 mars 2010
Visa mer

Du behöver

  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad, finhackad
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl körsbär alt torkade tranbär, jordgubbar eller blåbär
  • Florsocker och färska bär till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten ca 24 ca i diameter, fäst ringen över.
  3. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
  4. När smöret är smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält.
  5. Tillsätt socker och ägg under omrörning, sikta därefter i mjölet.
  6. Rör ner körsbären.
  7. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kakan är gyllenbrun.
  8. Låt svalan och pudra över florsocker.
  9. Dekorera med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept