Sticky toffée-pudding

Från Nyhetsmorgon

Sticky toffée-pudding, en härlig liten skapelse med en varm kolasås.

Receptet ger ca 12 bitar.

Sikta helst alla torra malda råvaror för att förhindra klumpar samt fördela råvarorna jämnt i smeten.

31 mars 2010
Visa mer

Du behöver

Pudding

  • 200 g torkade urkärnade dadlar
  • 2 tsl frystorkat kaffe (nescafé)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vatten
  • 6 msk muscovadosocker
  • 110 g rumstempererat smör
  • 3 st ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3,5 dl vetemjöl

Sås

  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk glukos alt vit sirap
  • smör till formarna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pudding
    Lägg dadlar, kaffe och vaniljsocker i en bunke.
  3. Koka upp vattnet och häll över.
  4. Låt svalna något innan du mixar allt till en slät smet.
  5. Vispa socker och smör poröst.
  6. Tillsätt ett ägg i taget (smeten kommer förmodligen att skära sig men det gör inget).
  7. Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten samtidigt som du blandar i dadelsmeten.
  8. Blanda noga.
  9. Fördela massan i 8 portionsformar.
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter (testa med en trästicka att kakan är torr).
  11. Ta ut och töm formarna på en tallrik eller ett ugnsgaller.
  12. Sås
    Lägg alla ingredienser till såsen i en tjockbottnad kastrull och rör om.
  13. Koka på medelvärme ca 15 minuter tills du har en tunn och slät kolasås.
  14. Servera såsen varm till puddingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept