Mjölkchokladkaka med nougat och makadamianötter

Från Nyhetsmorgon

En kladdig mjölkchokladkaka med en härlig smält nougat och rostade makadamianötter på toppen.

Receptet ger ca 12 bitar.

Sikta helst alla torra malda råvaror för att förhindra klumpar samt fördela råvarorna jämnt i smeten.

31 mars 2010
Visa mer

Du behöver

  • 200 g smör
  • 250 g mjölchoklad, finhackad
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl råsocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g nougat
  • 50 g makadamianötter, finhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten ca 24 ca i diameter, fäst ringen över.
  3. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
  4. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält.
  5. Tillsätt strö-, råsocker och ägg under omrörning, sikta därefter i de torra ingredienserna och rör om.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt svalna.
  8. Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron.
  9. Bred ut nougaten över kakan och strö över de hackade makadamianötterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept