Kedgeree på sparris och rökt lax

4

Du behöver

  • fullkornsris för 4 personer, enligt förpackningen
  • 200 g rökt lax
  • 200 g grön sparris, fryst eller burk
  • 4 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • en skvätt vinäger
  • grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk curry
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Hacka och fräs löken i smöret, tillsätt kryddorna och riset. Häll på buljongen och koka i 20 min.
  2. Koka sparrisen eller kör den några min i mikron.
  3. Koka upp vatten och en skvätt vinäger i en låg vid kastrull. Knäck ett ägg i taget och låt det försiktigt glida ned i det sjudande vattnet. Pochera äggen i 3-4 min eller tills de stelnat. Fördela under tiden sparris och strimlad lax på riset, vänd gärna runt det hela. Tag upp äggen och servera direkt.
  4. Avsluta med lite extra flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept