Kalkongryta med vita bönor

4

Du behöver

  • 200 g kalkonfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förpackningar krossade tomater
  • 2 dl vita bönor
  • olivolja, salt och peppar
  • sweet chili
  • färsk bladspenat
  • fullkornsris

Gör så här

  1. Strimla lök, morot, vitlök och paprika. Strimla kalkonköttet. Fräs alltsammans, gärna i omgångar om det är trångt i grytan. Häll på tomaterna och låt alltsammans puttra på svag värme under lock i 20 min. Låt bönorna koka med de sista 10 min.
  2. Smaka av med sweet chili om tomatsmaken är för skarp. Salta och peppra efter behov.
  3. Koka fullkornsriset och blanda sedan ned färsk bladspenat i riset innan servering.
  4. Detta är en riktig snabbgryta, tack vare kalkonköttet. Här kan man använda filé eller snitselbitar. Kyckling eller lamm går naturligtvis lika bra, och går i princip lika snabbt.
  5. En vitlöksbitig tzatziki och wokad sallad är gott till grytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept