Fänkål med timjanfrästa kikärtor

4

Du behöver

  • 2 stora eller 4 små fänkålsstånd
  • 4 dl kikärtor, hemkokta eller burk
  • 1 rödlök
  • 1 nypa färsk timjan
  • 1 bit parmesan
  • 1 näve babyspenat, eller bladspenat
  • 1 nypa pumpafrön
  • olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • ev skinka

Gör så här

  1. Strimla fänkålen och koka i saltat vatten ett par min.
  2. Fräs kikärtorna i en droppe olivolja och timjan. Här kan även pumpafröna få fräsa med om man så önskar.
  3. Krydda kikärtorna med nymald svartpeppar och flingsalt.
  4. Börja med babyspenat, fördela fänkål och kikärtor över. Fortsätt med strimlad rödlök och grovt hyvlad parmesanost över alltsammans.
  5. Ett par droppar god olivolja, lite grovmald svartpeppar och ett par korn flingsalt sätter sista touchen på det hela.
  6. Om ni vill passar det fint med lite skinka till också.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept