Smörgåstårta Norrland

Från Nyhetsmorgon

Smörgåstårta norrländska smaker: rensteksröra, senap, kål, pepparrot och äpple.

3 juni 2013
Visa mer

Du behöver

  • 3 skivor landgångsbröd av surdeg
  • 500 g skivad varmrökt renstek, i tärningar
  • 1 litet huvud spetskål, strimlat
  • 3 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl grovt riven pepparrot
  • 3 dl majonnäs (se separat recept)
  • 2 gröna äpplen, tärnade
  • lite citronjuice
  • 2 dl creme fraiche, vispad

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 dl neutral matolja

Gör så här

  1. Pepparrotsmajonnäs
    Vispa äggula, senap och citronjuice. tillsätt efter en stund matolja i en tunn stråle, inte för fort då kan majonnäsen spricka.
  2. Fyllning
    Blanda majonnäs, renstek, kål och äpple med senapen. Riv ner vitlök och smaka av med salt och peppar, eventuellt lite citronjuice.
  3. Lägg ut brödskivorna, smöra två av dem.
  4. Bred ut ett lager med röra på två av skivorna, placera dem på varandra. Lägg den sista på toppen.
  5. Måla smörgåstårtan med den vispade creme fraichen.
  6. Garnera tårtan med råkost, picklade grönsaker, äpple och örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept