Gravlax-sashimi med senapssås

20 min
4
Gravlax sashimi med egen sås och soja
Foto: Tv4
20 min
4

Du behöver

  • 300 g gravad lax av mittbiten

Sås

  • 6 msk Skånes grovmalen senap
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 2 knippen dill (rejäla knippen, inte kruka)
  • 2 dl majsolja
  • 1 krm hel vitpeppar, stött

Gör så här

  1. Skär laxen i sockerbitsstora kuber.
  2. Sås
    Mixa senap, socker och vinäger.  Klipp ner dillen lite i taget och mixa. Häll i majsoljan långsamt under mixning. Smaka av med vitpeppar och låt stå svalt.
  3. Severa laxkuberna med sesamfröcrisp och soja att doppa i.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept