Citruskyckling med libbsticka och mynta

koket.se
Citruskyckling med libbsticka och mynta
Foto: Alexander Kvist/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Citruskyckling med libbsticka och mynta

14 ingredienser

50 m

Kyckling penslas med citrusmarinad och tillagas i ugn tillsammans med libbsticka, mynta och färskpotatis. Gott och enkelt!

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling
  • 15 färskpotatisar
  • 1 kvist libbsticka
  • 3 msk färsk mynta
  • 4 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 apelsin, skalet
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 limefrukt, skalet
  • 3 msk apelsinsaft
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Borsta och tvätta potatisen.
  2. Grovstycka kycklingen i fyra delar - två lår samt två bröst med ben och vingar, avlägsna endast ryggen.
  3. Skiva vitlöken grovt.
  4. Smält smör och blanda med olivolja och paprikapulver.
  5. Placera kycklingen i en ugnsfast form tillsammans med libbsticka, mynta och potatis.
  6. Tillsätt, apelsinjuice, citruszesten, smör, paprika- och olivoljeblandningen, salta och peppra och blanda runt.
  7. Tillred i ugn, på 225 grader i 30-40 minuter (beroende på kycklingens storlek) eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.