Citruskryddade lammracks

Citruskryddade lammracks
Foto: TV4

Det går naturligtvis bra att steka kotletterna var och en för sig hastigt i het stekpanna, men köttet blir mycket saftigare om kotlettraden steks hel. Lammkotlettraden ska vara befriad från alla ben utom de långa revbenen. De kallas då lammracks. Be gärna om hjälp i butiken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hel lammkotlettrad, 12 kotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 2 msk krossad svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Tvätta apelsinen och citronen och strimla skalet. Pressa ut saften ur frukterna. gnid in köttet med salt och peppar. Strö över citrusskalen och svartpepparn. Bryn i stekpanna så att det får fin färg.
  2. Droppa apelsinsaften och citronsaften över köttet. Ställ det att eftersteka i ugn ca 20 minuter. Låt det sedan vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller det saftigheten och värmen blir jämnt fördelad.
  3. Skär isär kotletterna och lägg upp tre per portion.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept