Citruskryddade lammracks

Citruskryddade lammracks
Foto: TV4

Det går naturligtvis bra att steka kotletterna var och en för sig hastigt i het stekpanna, men köttet blir mycket saftigare om kotlettraden steks hel. Lammkotlettraden ska vara befriad från alla ben utom de långa revbenen. De kallas då lammracks. Be gärna om hjälp i butiken.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 hel lammkotlettrad, 12 kotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 2 msk krossad svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Tvätta apelsinen och citronen och strimla skalet. Pressa ut saften ur frukterna. gnid in köttet med salt och peppar. Strö över citrusskalen och svartpepparn. Bryn i stekpanna så att det får fin färg.
  2. Droppa apelsinsaften och citronsaften över köttet. Ställ det att eftersteka i ugn ca 20 minuter. Låt det sedan vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller det saftigheten och värmen blir jämnt fördelad.
  3. Skär isär kotletterna och lägg upp tre per portion.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept