Citronpaj och vispgrädde med havtornssylt

50 m
4
Citronpaj och vispgrädde med havtornssylt
Foto: TV4

Sötsyrlig citronpaj med vispgrädde och lyxig havtornssylt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 december 2015
Visa mer
50 m
4

Du behöver

Bottenskal

  • 120 g smör
  • 3,25 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl socker

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3-4 msk saft från citron
  • vispgrädde, till servering
  • ca 1 msk havtornssylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop smör, mjöl, bakpulver och socker och pressa ut blandningen i en form på ca 28 cm med löstagbar botten.
  3. Baka i ca 20 minuter. Bottenskalet skall vara vitt och inte brunt.
  4. Blanda samman äggen med socker, mjöl, bakpulver och citronjuice med hjälp av en blender eller en mixerstav.
  5. Häll smeten över bottenskalet. Grädda i ugn i ytterligare 20 minuter, ta ut och pudra med florsocker.
  6. Låt svalna.
  7. Serveras med en klick vispgrädde blandat med havtornssylt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept