Citronpaj

Citronpaj
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl florsocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 6 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl pressad citron
  • 2 dl vispgrädde
  • lite rivet citronskal

Till servering:

  • glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa vetemjöl, florsocker, smör och 1 ägg till pajbottnen. Det går enklast i en mixer eller matberedare. Lägg degen i kylen minst 1 timme.
  2. Klä en form med degen och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna. Sänk temperaturen i ugnen till 150°.
  3. Vispa ägg, socker och rivet citronskal tills sockret har löst sig. Häll i pressad citronsaft och grädde. Rör om väl.
  4. Häll smeten i pajskalet. Grädda tills den stannat, 60-70 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept