Citronmousse med färska bär

Citronmousse med färska bär
Foto: TV4

Kan förberedas dagen före kalaset. Passar efter all sorts mat, eftersom den är så lätt och frisk i smaken. Färska bär kan bytas ut mot frysta eller en fruktsallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 citron, saft och rivet skal
  • 1 dl vispgrädde
  • färska bär eller frukt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret vitt och luftigt i en skål. Blanda ner citronsaften och det rivna skalet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt.
  2. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Vispa försiktigt ner det i äggvispet. Blanda försiktigt ner grädden och sedan äggvitan; använd en träsked.
  3. Fyll vattensköljda portionsformar eller en stor form och ställ att stelna i kylskåpet. Stjälp upp moussen på tallrikar och garnera med färska bär eller frukt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept