Citronmarinerad fiskfilé med primörpotatissallad

Citronmarinerad fiskfilé med primörpotatissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Citronmarinerad fiskfilé med primörpotatissallad

12 ingredienser

Ta vara på de härliga sommarsmakerna i späda morötter och färskpotatis. Tillsammans med fiskfilé blir det en både smal och välsmakande rätt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fiskfilé
  • 1 citron
  • 2 dl rapsolja
  • 2 tsk korianderfrö
  • bomullsgarn

Potatissallad:

  • 100 g färsk primörpotatis
  • 4 knippor salladslök
  • 4 morötter (späda)
  • 1 kruka färsk dill
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa och bind fisken i rullar med garnet. Stöt korianderfröna fint, tvätta citronen och riv det yttersta lagret av skalet fint. Blanda citronriv, koriander och rapsolja och marinera fisken i ca 1 timme. Sätt ugnen på 125° och koka potatisen med mycket dill.
  2. Ta upp fisken ur marinaden. Bryn fisken så att den får färg, lägg upp i ugnssäker form och ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 60°. Det tar ca 20 minuter.
  3. Borsta morötterna och ansa salladslöken, skär dem i mindre bitar. Fräs potatis, morötter, salladslök och dill i smör, ta upp och pressa citronsaft över. Fördela salladen på 4 tallrikar och lägg fisken ovanpå.