Citronmajonnäs

Från Nyhetsmorgon

Jag vet inte varför många av oss är så rädda för att göra majonnäs. Vi tror allt ska skära sig och bli alldeles väldigt sorgligt. Det är något väldigt sällsynt. Majonnäsen vet precis hur den ska uppföra sig. Bara du vispar snällt så!

25 juli 2015
Visa mer

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-1,5 dl rapsolja
  • 1 dl finhackad dill
  • skalet från 1 citron
  • 0,5 pressad citron juice
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Ner med äggulorna och senap i en bunke. Vispa ihop dem.
  2. Nu låter du oljan komma med i leken, i en tunn stråle under tiden som du vispar med bestämdhet. Ta en paus ibland och vispa och fortsätt sedan pytsa i oljan. När majonnäsen har en fin konsistens kryddar du och smakar av. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept