Citronkyckling med paprikapotatis

Citronkyckling med paprikapotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Citronkyckling med paprikapotatis

13 ingredienser

Att lägga in en kryddad citron i magen på kycklingen ger den fantastisk smak. Pröva gärna olika örtkryddor – det gäller potatisen också.

Ingredienser

portioner
  • 1 gödkyckling [ca 1,3 kg]
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 4-5 msk margarin
  • 2 tsk körvel
  • 2 tsk mynta
  • 2 tsk dragon
  • 1 msk soja
  • 10-12 potatisar
  • 2 msk matolja
  • salt
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda fågeln med salt och peppar.
  2. Pricka citronen med en gaffel och smöra den med 2-3 msk rumsvarmt matfett. Rulla citronen i de blandade kryddörterna och stoppa in den i kycklingen. Lägg den på smort ugnsfat.
  3. Blanda sojan med 2 msk smält matfett. Pensla kycklingen väl och ställ in den mitt i ugnen.
  4. Skala potatisen, skär den i klyftor ner i en ugnsform. Salta och stänk över oljan. Pudra med paprika och ställ den i ugnen.
  5. Sänk värmen till 175° efter 15 min. Stek kycklingen sammanlagt ca 50-60 min.
  6. Höj värmen till 225° när fågeln är klar och stek potatisen färdig, ca 30 min.