Citronkaka

Citronkaka
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 250 g smör, mjukt
  • 2,75 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 1 citron, saft
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en kakform.
  2. Rör smör och socker mjukt, tillsätt sen äggulorna en i sänder och rör väl. Rör ned salt och citron. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj och rör ned. Vispa sist vitorna hårt och vänd ned i smeten.
  3. Slå smeten i formen. Grädda på falsen strax under mitten 50 – 60 min.
  4. Sjud upp glasyren. Slå den över kakan när den tas ur ugnen och låt den sen kallna i formen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept