Citrongravad strömming

Citrongravad strömming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Citrongravad strömming

11 ingredienser

Prova denna goda variant av gravad strömming!

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja, citronsmak
  • 1 citron, rivet skal av
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finskuren

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 msk salt
  • 2 msk citron, pressad

Dekoration:

  • citron, skal

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  2. Rulla filéerna och lägg i en form. Blanda samman vinäger och olja och slå på. Ställ kallt till servering.
  3. Finhacka rödlöken och skär gräslöken smått. Blanda samman och strö över strömmingen. Dekorera med citronskal.