Citrongravad strömming

Citrongravad strömming
Foto: TV4

Prova denna goda variant av gravad strömming!

8 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja, citronsmak
  • rivet skal av 1 citron
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finskuren

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt
  • 2 msk pressad citronsaft

Dekoration:

  • citronskal

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  2. Rulla filéerna och lägg i en form. Blanda samman vinäger och olja och slå på. Ställ kallt till servering.
  3. Finhacka rödlöken och skär gräslöken smått. Blanda samman och strö över strömmingen. Dekorera med citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept