Citrongräsmarinerad entrecôte på saltsten

Citrongräsmarinerad entrecôte på saltsten
Foto: Frederik Zäll
4

Du behöver

  • 2 skivor toppkvalitativ entrecôte à 400 g
  • 2 citrongräs
  • 1 msk vitlök, riven
  • 1 msk ingefära, riven
  • chiliflingor
  • olivolja
  • 1 saltsten, för stekning

Gör så här

  1. Marinera entrecôteskivorna i 1 dl olivolja, sönderbankade citrongräs, vitlök och ingefära. Låt ligga i dubbla plastpåsar i kylskåp över natten.
  2. Saltstenen hettas upp direkt på spisen, gradvis. Sätt på lägsta nivån och höj därefter var 20e minut tills ni uppnår maxtemperaturen. Har ni induktionshäll så finns det speciella ’distanser’ att köpa på välsorterade köksbutiker.
  3. När saltstenen är rykande het, torka av köttbitarna och stek dem direkt på stenen som ger en otroligt delikat sälta. Inget övrigt salt behövs.
  4. Vänd efter någon minut och stek på andra sidan till en innertemperatur av 55°C. Låt vila i ytterligare några minuter innan köttet trancheras i riktigt tunna skivor. Strö över chiliflingor och servera direkt tillsammans med kokt ris, kimchi, spetskålsallad, gurksallad och koriander- & chilimajonnäs
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept