"Glömd" kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Glassen till är genialisk och enkel att göra utan glassmaskin.
Maräng: Värm ugnen till 250°. Vispa äggvitorna hårt. Använd elvisp. Blanda försiktigt ner socker, bakpulver och salt. Fortsätt vispa. Smeten ska vara hård och fast. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut. Då är den klar. Smörj en rund form med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Dra upp smeten mot kanterna till en "skål". I mitten behöver det bara vara ett tunt lager smet. Ställ in formen i ugn. Slå av värmen. Låt den stå till nästa dag.
Citronglass: Vispa äggulorna med sockret tills det blir en slät, pösig massa. Tillsätt citronskal och saft lite i taget och smaka av. Vispa grädden och blanda ner den. Häll glassmassan i en avlång kakform och låt den stå i frysen till nästa dag.
Ta ut glassformen ur frysen och låt den stå i kylen 10-15 minuter före servering.