Citronfylld kyckling

Citronfylld kyckling
Foto: TV4

Hel kyckling är lätt att tillaga och brukar ofta finnas till bra pris, dessutom. Du kan förstås även använda färska örter, räkna då med dubbla mängden.

25 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling, ca 1,2 kg
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 2 tsk torkad körvel, smulad
  • 2 tsk torkad mynta, smulad
  • 2 tsk torkad dragon, smulad
  • 75 g smör, mjukt
  • soja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Krydda kycklingen inuti och utanpå med salt och peppar.
  2. Tvätta citronen noga. Pricka den runtom och bred smör runt den. Blanda örterna och rulla runt citronen. Stoppa in citronen inuti kycklingen och lägg den i en ugnsform.
  3. Smält ihop resten av smöret och sojan och pensla fågeln. Strö över resten av örterna. Stek i ugn i 10 minuter, sänk värmen till 175° och stek vidare ca 40 minuter, tills kycklingen är klar och köttsaften är genomskinlig. Ta ut citronen och dela kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept