Citronfromage med fruktsallad

Citronfromage med fruktsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Citronfromage med fruktsallad

8 ingredienser

Bland det friskaste och fräschaste som finns är en nyskuren fruktsallad. Här är den toppad med citronfromage och en klick grädde. Fromagen blandas med vatten i stället för mjölk för att bli "krispig" i konsistensen. Då gör det inget med gräddklicken ovanpå!

Ingredienser

portioner
  • 4 port citronfromage
  • 1 äpple
  • 1 apelsin
  • 4 jordgubbar
  • 1 passionsfrukt
  • 1 dl vispgrädde

Till dekoration:

  • 4 citroner, skivor
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Skär äpple, apelsin och jordgubbar i tärningar och blanda dem i en skål. Skrapa ner kärnorna från passionsfrukten och blanda.
  2. Blanda fromagepulvret med vatten enligt anvisningen på paketet, elvisp brukar vara ett bra redskap.
  3. Fördela fruktsalladen i höga glas och toppa med fromage. Ställ kallt till servering.
  4. Vispa grädden till hårt skum precis före servering. Klicka på grädden och dekorera med citronskivor och citronmeliss.