Citronfromage med fruktsallad

Citronfromage med fruktsallad
Foto: TV4

Bland det friskaste och fräschaste som finns är en nyskuren fruktsallad. Här är den toppad med citronfromage och en klick grädde. Fromagen blandas med vatten i stället för mjölk för att bli "krispig" i konsistensen. Då gör det inget med gräddklicken ovanpå!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner citronfromage
  • 1 äpple
  • 1 apelsin
  • 4 jordgubbar
  • 1 passionsfrukt
  • 1 dl vispgrädde

Till dekoration:

  • 4 citronskivor
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skär äpple, apelsin och jordgubbar i tärningar och blanda dem i en skål. Skrapa ner kärnorna från passionsfrukten och blanda.
  2. Blanda fromagepulvret med vatten enligt anvisningen på paketet, elvisp brukar vara ett bra redskap. Fördela fruktsalladen i höga glas och toppa med fromage. Ställ kallt till servering.
  3. Vispa grädden till hårt skum precis före servering. Klicka på grädden och dekorera med citronskivor och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept