Citroncupcakes med snickersmilkshake

Citroncupcakes med snickersmilkshake
Foto: TV4
Othilia Axelsson
Othilia Axelsson

Citroncupcakes med snickersmilkshake

Av: Othilia Axelsson

Från: Efter stängning

19 ingredienser

45 m

Milkshake med smak av snickers! Det här är barnsligt gott! Servera med citronmuffins fyllda med bär.

Ingredienser

portioner

Cupcakes

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, skalet
  • 3-4 hallon i varje kakform (eller blåbär)

Frosting

  • 60 g smör
  • 150 g färskost
  • 5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 citron, pressad
  • 2-3 droppar röd hushållsfärg (eller blå karamellfärg)

Milkshake

  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 1 dl vaniljglass
  • chokladsås, till att drapera glaset
  • 1 näve saltade jordnötter

Gör så här

Cupcakes

  1. Sätt igång ugnen på 150-170 grader varmluft.
  2. Smält smöret.Vispa under tiden ägg, socker och citronzest tills det blir vitt och poröst.
  3. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål. Blanda väl så bakpulvret blandar sig helt med mjölet. Rör ner mjölblandningen i äggvispet, sikta gärna ner mjölblandningen och vänd ner. Tillsätt smöret och sedan mjölken.
  4. Häll upp 1/3 smet i muffinsformarna. Lägg på några blåbär på varje och fyll upp med smet ca 2/3 av muffinsformen.
  5. Ställ in i ugnen i ca 15-18 minuter, ta sedan ut och låt svalna helt.
  6. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen och spritsa ut på dina cupcakes.

Milkshake

  1. Kör samtliga ingredienser i en blender, drapera glaset med såsen och sen toppa med jordnötter.