Citronbräserat fläsk

Citronbräserat fläsk
Foto: TV4

Citron och fläsk är en trevlig kombination. Den syrliga citrusen är perfekt som smakbrytning till fläskköttet. Grytan kan förberedas i god tid och hettas upp vid servering. Servera med ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 750 g skinka eller bogfläsk, i bitar
  • 1 st citron, i tunna skivor
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1 tsk korianderkorn
  • 1 klyfta hel vitlök, hackad
  • salt och svartpeppar

Tillbehör:

  • ris

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn väl och lägg över i gryta. Strö på kryddor, lägg i vitlök och smula över buljongen.
  2. Späd med vinet och låt småkoka under lock ca 45 min, eller tills köttet är mört.
  3. Vänd ned citronskivorna efter halva koktiden.
  4. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept