Citron och yoghurtpaj

Citron och yoghurtpaj
Foto: TV4

Servera den här välsmakande kakan till en kopp kaffe eller te.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g Philadelphia
  • 3,5 dl naturell yoghurt
  • 0,75 dl flytande honung
  • 3 droppar bittermandelolja
  • Garnering:
  • florsocker
  • 3 dl sylt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och socker i en skål. Tillsätt fettet och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ den 30 minuter i kylen.
  2. Värm ugnen till 175°. Vispa osten mjuk och slät tillsammans med yoghurt, honung och mandelolja. Häll smeten i pajskalet och grädda i 30 minuter. Låt svalna och ställ i kylskåp i minst 4 timmar.
  3. Sikta florsocker över före servering. Servera med sylt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept