I samarbete med Philadelphia

Citron- och limecheesecake

30 m + tid i kyl
8 - 10
Philadelphia 3 citron och lime cheesecake
Foto: Philadelphia

En syrlig och fräsch cheesecake med citron, lime, kondenserad mjölk och kokosflingor i botten. Ljuvligt gott!

Tips! För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.​

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
8 - 10

Du behöver

Botten

  • 150 g smör
  • 300 g digestivekex
  • 70 g kokosflingor, små

Fyllning

  • 6 gelatinblad
  • 1 citron, skalet och juicen
  • 3 lime, skalet och juicen
  • 600 g Philadelphia Classic Naturell
  • 700 g kondenserad mjölk (2 burkar)
  • 2,5 dl vispgrädde

Dekoration

  • 1 lime
  • 1 citron
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Botten
    Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret, smulorna och kokos­flingorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning
    Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 minuter. Värm upp citron- och limejuicen och smält gelatinet i juicen. Låt svalna.
  3. Lägg Philadelphia i en bunke och rör med gaffel tills den är mjuk och krämig. Rör ned den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ned lime-, citronjuicen och skalen medan du rör om. Rör ned den vispade grädden. Häll smeten över botten och låt svalna i kyl i minst fyra timmar.
  4. Dekoration
    När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med citron- och limeskivor och ätbara blommor.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia