Cindy McCain's Oatmeal-Butterscotch Cookies

Du behöver

  • 1,75 dl rumsvarmt osaltat smör eller margarin
  • 1,75 dl strösocker
  • 1,75 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk salt
  • Drygt 7 dl havregryn
  • Knappt 4 dl smörkaramellchips (ex hackad mjuk Wertherskola)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa ihop smör/margarin, strösocker och farinsocker i en stor skål.
  3. Blanda i ägg och vaniljsocker och vispa väl.
  4. Blanda sakta ner mjöl/ägg-blandningen i sockret och smöret.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en annan skål.
  6. Rör ner havregryn och "butterscotch chips" (det kan vara svårt att hitta, vi har använt hackad mjuk Werthers-kola).
  7. Lägg ut matskedsstora klickar smet med tre centimeters mellanrum i en långpanna med bakplåtspapper.
  8. Grädda 10 minuter i 160 grader, tills kanterna börjar bli bruna. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept