Cidermarinerad skinka med druvsås

Cidermarinerad skinka med druvsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cidermarinerad skinka med druvsås

13 ingredienser

Med smak från Normandie.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,5 kg lättrimmat skinka
  • 1 stor klase vindruvor, delade

Marinad:

  • 7-10 dl äppelcider
  • 1 gul lök, skivad
  • 5 hela nejlikor
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk dragon

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl silad marinad
  • 1-2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg köttet i ett trängt kärl. Blanda marinaden och slå över. Ställ i kylen 6 – 8 tim eller över en natt. Ta upp köttet och torka det torrt. Sila marinaden.
  2. Lägg köttet i en ugnsform med druvorna runtom. Sätt i en termometer och stek köttet mitt i ugnen till 70°.
  3. Ta upp köttet. Vispa ur formen med den silade marinaden och sila på nytt. Spar druvorna. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med sky och grädde, krydda och koka 10 min. Lägg i druvorna.
  4. Glasera köttet med lite av såsen och servera resten bredvid. Kokt pressad potatis till.