Cidermarinerad skinka med ädelsås

Cidermarinerad skinka med ädelsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cidermarinerad skinka med ädelsås

13 ingredienser

Skinka kan bli lite torr, men om den marineras och kokas blir den saftig och smakar mera.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg skinkstek benfri
  • salt

Marinad:

  • 5 dl äppelcider
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn

Sås:

  • 150 g ädelost
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden i ett djupt kärl, inte för stort. Lägg i köttet och täck. Ställ i kyl 1 dygn. Vänd köttet några gånger under tiden.
  2. Tag upp och torka köttet. Bryn det runtom. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg i gryta och slå på cirka 3 dl av den silade marinaden. Stek tills termometern visar 70-75°. Ta upp och låt kallna. Skiva den tunt.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen med elvisp. Servera med varma grönsaker.